Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Упътване за изпращане на опасни товари

DHL Експрес има значителен опит в превозването на обявени опасни товари. Научете повече за условията и регулацията, за да сте сигурни, че пратките ви отговарят на изискванията.

Изпращане на опасни стоки

DHL е утвърден превозвач на опасни стоки и в качеството си на водеща транспортна и логистична компания стриктно спазва следните регулаторни правила:
  • IATA - за въздушен транспорт, приложими във всички държави, работещи под регулацията на ICAO както и за всички авиолинии, попадащи в регулацията на IATA
  • ADR за сухопътен транспорт, приложим в държавите, които са приели конвенцията ADR в своето законодателство и освен това в Европа, директивите на ЕС, касаещи превозването на опасни стоки (Dangerous Goods Safety Advisor)
  • Изпращачите са отговорни за това да потвърдят дали пратките им, съдържащи опасни товари ще пътуват към местоназначението си по въздух или със сухопътен транспорт и да подготвят пратката по съответния начин.
Ако не сте сигурни за регулациите, които ви засягат, моля свържете се с отдел Обслужване на клиенти и искайте да разговаряте с експерт по опасни стоки.