Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Противодействие на измамите

Като лидер в международната спедиция марката на DHL е позната по целия свят. DHL приема сериозно защитата своите клиенти и тяхната поверителната информация. Призоваваме ви да се информирате за евентуално измамно поведение от злонамерени страни, използващи марката на DHL.

ИЗПОЛЗВАНЕ на марката DHL с цел измама

Правят се многобройни опити за измама на интернет-купувачите чрез неразрешено използване на името и марката на DHL чрез имейл кореспонденция и графики, които, поне привидно, изглеждат като произлизащи от DHL.

В повечето случаи кореспонденцията се отнася до продажбата на потребителски стоки по интернет, при което може да се изисква плащане на стоки преди те да бъдат доставени.

Моля, имайте предвид, че DHL не изисква такъв начин на плащане. DHL събира пари само за официалните, свързани с DHL разходи за доставка на пратката.

Това, свързано със сигурността предупреждение, не се отнася до задължението на получателя да заплати превоза на пратката, митнически разходи, ДДС или подобни такси, когато те са надлежно платими в момента на доставката.

DHL ме поема отговорност за каквито и да е направени разходи, такси или плащания, които са неуместно претърпени в резултат на действия с измамна цел.

Моля, имайте предвид, че ако получите имейл, в който се казва, че DHL се опитва да достави пратка, което изисква да отворите прикачен файл, който засяга доставката, това е имейл с измамна цел, пратката не съществува, а приложеният файл може да е компютърен вирус.

Моля, не отваряйте прикачения файл. Този имейл и прикаченият файл не произлизат от DHL.

Ако имате някакви съмнения относно почтеността на уебсайт, използващ марката DHL, винаги осъществявайте достъп до уебсайтовете на DHL чрез нашия глобален уебсайт.

При получаването на измамни или подозрителни имейли от DHL, моля съобщавайте на Отдела за работа с клиенти на DHL.